Komunie

 

Oferujemy Państwu organizowanie 
KOMUNII na naszej sali bankietowej.

 

Dzień Pierwszej Komunii Świętej jest ważnym wydarzeniem w życiu młodego człowieka. Organizując tę uroczystość w „Mikołaju” mogą mieć Państwo pewność, iż dołożymy wszelkich starań, aby spełnić Państwa oczekiwania. Bliskość morza oraz pięknej piaszczystej plaży zachęca do robienia wspaniałych rodzinnych zdjęć plenerowych. Nasza sala bankietowa urządzona jest w odcieniach niebieskiego i błękitu nawiązując kolorystycznie do pobliskiego morza. Mając na względzie specyfikę tej uroczystości mamy możliwość udekorowania sali w kolorze różowym dla dziewczynek oraz w kolorze niebieskim dla chłopców. Nastrojowe oświetlenie, dekoracje i dodatki gwarantują uroczystość w przyjemnym otoczeniu.

Do wyboru mają Państwo 3 opcje cenowe:

 

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką,
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki,

 

mięsa:

  • pieczone udka z kurczaka,
  • zrazy wieprzowe w sosie,
  • de volaille z serem i pietruszką i/lub serem i pieczarkami.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania: 
2 rodzaje surówek.

  • Czwarte danie – deser: lody waniliowe z bitą śmietaną i sosem toffi.

 

ZIMNE PRZEKĄSKI    (7)

  • sałatka jarzynowa,
  • sałatka grecka,
  • ryba po grecku,
  • ryba w galarecie,
  • pomidor i ogórek,
  • pieczywo białe i ciemne,
  • masło.

CIEPŁA KOLACJA

  • barszcz czerwony,
  • paszteciki,
  • krokiety z pieczarkami i serem,
  • mięsa z obiadu.

NAPOJE CIEPŁE (kawa i herbata) bez ograniczeń – wg indywidualnych zamówień.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Podana cena 110 zł od osoby obowiązuje przy ilości 35 osób.
Przy mniejszej ilości osób cena ulega zmianie do 115 zł od osoby.

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami,
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki,

 

mięsa:

  • de volaille z serem i pietruszką i/lub serem i pieczarkami,
  • zrazy wieprzowe w sosie,
  • kasztany,
  • sznycelki drobiowe.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:

  • surówka z kapusty pekińskiej,
  • surówka z marchewki z ananasem,
  • buraczki,
  • kalafior gotowany.

Czwarte danie – deser:

   lody waniliowe z bitą śmietaną i owocami polane sosem toffi.

 

ZIMNE PRZEKĄSKI    (10)

  • sałatka jarzynowa,
  • sałatka grecka,
  • ryba po grecku,
  • tymbalijki z łososia,
  • udko faszerowane,
  • roladki drobiowe faszerowane jarzynami,
  • półmiski wędlin,
  • pomidor i ogórek,
  • pieczywo białe i ciemne,
  • masło.

IEPŁA KOLACJA

  • barszcz czerwony,
  • paszteciki,
  • krokiety z pieczarkami i serem,
  • mięsa z obiadu.

NAPOJE CIEPŁE (kawa i herbata) bez ograniczeń – wg indywidualnych zamówień.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Podana cena 125 zł od osoby obowiązuje przy ilości 35 osób. 
Przy mniejszej ilości osób cena ulega zmianie do 130 zł od osoby.

 

 
 

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami,
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki, kopytka po staropolsku,

mięsa:

  • de volaille z serem i pietruszką i/lub serem i pieczarkami,
  • zrazy wieprzowe w sosie,
  • kotlety schabowe,
  • kaczka w pomarańczach
  • kuleczki drobiowe.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:

  • surówka z kapusty pekińskiej,
  • surówka z marchewki z ananasem,
  • buraczki,
  • warzywa gotowane.

Czwarte danie – deser:

   lody waniliowe z bitą śmietaną i owocami polane sosem toffi.

 

ZIMNE PRZEKĄSKI    (10)

  • sałatka jarzynowa,
  • sałatka brokułowa,
  • sałatka grecka,
  • ryba po grecku,
  • pstrąg w galarecie,
  • pstrąg wędzony,
  • łosoś w cieście francuskim,
  • półmiski wędlin,
  • pomidor i ogórek,
  • pieczywo białe i ciemne,
  • masło.

DANIE SERWOWANE indywidualnie między przekąskami a kolacją:

krem brokułowy posypany płatkami migdałowymi.

CIEPŁA KOLACJA

  • barszcz czerwony,
  • paszteciki,
  • pałki i/lub udka z kurczaka z pieczarkami,
  • sznycelki drobiowe po hawajsku,
  • mięsa z obiadu.

NAPOJE CIEPŁE (kawa i herbata) bez ograniczeń – wg indywidualnych zamówień.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Podana cena 135 zł od osoby obowiązuje przy ilości 35 osób. 
Przy mniejszej ilości osób cena ulega zmianie do 140 zł od osoby.

 

 

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

wynajem sali bankietowej,

obsługę kelnerską i gastronomiczną,

dekorację stołu komunijnego.

napojów chłodzących i alkoholowych,

ciast,

owoców.

 

Dodatkowo istnieje możliwość wykupienia na miejscu napoi chłodzących i alkoholowych.

soki

8,00 zł / 1 litr

woda gazowana i niegazowana

4,00 zł / 1 litr

pepsi, 7-up, mirinda

8,00 zł / 1 litr

piwa

asortyment i ceny wg cennika Restauracji „Mikołaj”

 

Dla zwiększenia komfortu uczestników uroczystości komunijnej oferujemy również wynajem pokoi w „Mikołaju”. Opcja ta jest niezwykle wygodna szczególnie dla osób, które w to wyjątkowe święto dziecka przyjeżdżają z daleka.

Serdecznie zapraszamy!

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.