Wesela

 

 

Oferujemy Państwu organizowanie 
WESEL na naszej sali bankietowej

(z wyłączeniem sezonu letniego lipiec - sierpień)

 

Dzień ślubu jest wyjątkowym wydarzeniem w życiu każdego człowieka. Organizując wesele w „Mikołaju” mogą mieć Państwo pewność, iż dołożymy wszelkich starań, aby Para Młoda, Rodzice oraz Goście byli w pełni zadowoleni. Bliskość morza oraz pięknej piaszczystej plaży zachęca do robienia wspaniałych zdjęć plenerowych zarówno w dniu zaślubin jak i w kolejnych dniach. Nasza sala bankietowa urządzona jest w odcieniach niebieskiego i błękitu nawiązując kolorystycznie do pobliskiego morza. Mając na względzie Państwa indywidualne upodobania, istnieje możliwość udekorowania sali w innych kolorach, stosując nastrojowe oświetlenie oraz bogate dekoracje i dodatki. Nasza sala taneczna przystosowana jest do występu zespołu muzycznego. Istnieje również możliwość podłączenia własnej muzyki do systemu audio.

Oferujemy Państwu możliwość organizacji małych i średnich wesel.

 

Do wyboru mają Państwo 3 opcje cenowe:

pdf Menu Weselne - zestaw 1 (2024)

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem,

mięsa:
- zrazy wołowy,
- de volaille z masłem i pietruszką,
- pieczeń z karkówki w sosie,
- schab wieprzowy.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:
- surówka z kapusty pekińskiej,
- surówka z marchewki z ananasem,
- buraczki,
- warzywa gotowane.

  • Czwarte danie – deser: lody waniliowe polane gorącym sosem wiśniowym lub czekoladowym, bita śmietana.

ZIMNE PRZEKĄSKI

- ryby wędzone,
- śledź z ogórkiem i cebulką,
- pstrąg w galarecie,
- mięsa pieczone (schab, karkówka, łopatka, roladka z boczku),
- tymbaliki drobiowe,
- roladki z nadzieniem jajeczno-chrzanowym w galarecie,
- sałatka z tortellini,
- sałatka jarzynowa,
- sałatka gyros,
- półmiski świeżych warzyw,
- pieczywo białe i ciemne,
- masło.

DANIA PODAWANE NA CIEPŁO W CZASIE UCZTY WESELNEJ (serwowane indywidualnie wg zamówień)

- bogracz,
- barszcz czerwony z krokietem,
- pulpeciki w sosie warzywnym lub pałki drobiowe na kapuście z ananasem.

NAPOJE CIEPŁE   kawa i herbata - bez ograniczeń.

NAPOJE ZIMNE   woda z cytryną - bez ograniczeń.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Istnieje możliwość zakupienia ciast własnego wypieku – cena uzależniona od rodzaju ciasta.

WESELE

Od Właścicieli „Mikołaja” w prezencie dla Pary Młodej oraz Rodziców z obojga stron zapewniamy w dniu wesela 2-osobowe pokoje gościnne.

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

- wynajem sali bankietowej,
- obsługę kelnerską i gastronomiczną.

- wystroju sali (wg cennika usług dodatkowych),
- orkiestry,
- napojów chłodzących i alkoholowych,
- ciast,
- owoców.

 

POPRAWINY

Koszt poprawin w dniu następnym wynosi 3000 zł / za 6 godzin*.

Cena poprawin obejmuje:

- wynajem sali bankietowej,
- ciepły żurek serwowany na rozpoczęcie poprawin,
- obsługę dwóch kucharek i dwóch kelnerek – każda następna osoba obsługi za dodatkową opłatą 300 zł,

Na poprawinach serwowane są wszystkie dania pozostałe z uczty weselnej.

*Każda następna rozpoczęta dodatkowa godzina płatna:
       - wynajem sali bankietowej – 300 zł,
       - obsługa – 300 zł.

 

 

pdf Menu Weselne - zestaw 2 (2024)

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką, krem z białych warzyw posypany prażonymi migdałami.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki, ziemniaki opiekane

mięsa:
- roladki wieprzowe faszerowane boczkiem i ogórkiem w sosie własnym,
- de volaille z masłem i pietruszką,
- pieczeń z indyka z sosem żurawinowym,
- pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidorami.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:
- surówka z kapusty pekińskiej,
- surówka z marchewki z jabłkiem,
- sałatka wiosenna,
- mix warzyw gotowany na parze z masłem migdałowym,
- ogórek kiszony.

  •  Czwarte danie – deser: chłodnik śliwkowy z lodem i bitą śmietaną.

ZIMNE PRZEKĄSKI

- roladka szpinakowa z łososiem,
- śledź z ogórkiem i cebulką,
- pstrąg w galarecie,
- tymbaliki drobiowe,
- półmisek mięs,
- sałatka jarzynowa,
- sałatka gyros,
- sałatka z szynką i ananasem,
- półmiski świeżych warzyw i marynat,
- pieczywo białe i ciemne,
- masło.

DANIA PODAWANE NA CIEPŁO W CZASIE UCZTY WESELNEJ (serwowane indywidualnie wg zamówień)

- zupa gulaszowa z kluseczkami,
- barszcz czerwony z pasztecikiem,
- pałki z kurczaka w płatkach z sosem chili,
- schab po kapitańsku.

NAPOJE CIEPŁE   kawa i herbata - bez ograniczeń.

NAPOJE ZIMNE   woda z cytryną - bez ograniczeń.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Istnieje możliwość zakupienia ciast własnego wypieku – cena uzależniona od rodzaju ciasta.

WESELE

Od Właścicieli „Mikołaja” w prezencie dla Pary Młodej oraz Rodziców z obojga stron zapewniamy w dniu wesela 2-osobowe pokoje gościnne.

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

- wynajem sali bankietowej,
- obsługę kelnerską i gastronomiczną.

- wystroju sali (wg cennika usług dodatkowych),
- orkiestry,
- napojów chłodzących i alkoholowych,
- ciast,
- owoców.

 

POPRAWINY

Koszt poprawin w dniu następnym wynosi 3000 zł / za 6 godzin*.

Cena poprawin obejmuje:

- wynajem sali bankietowej,
- ciepły żurek serwowany na rozpoczęcie poprawin,
- obsługę dwóch kucharek i dwóch kelnerek – każda następna osoba obsługi za dodatkową opłatą 300 zł,

Na poprawinach serwowane są wszystkie dania pozostałe z uczty weselnej.

*Każda następna rozpoczęta dodatkowa godzina płatna:
       - wynajem sali bankietowej – 300 zł,
       - obsługa – 300 zł.

 

pdf Menu Weselne - zestaw 3 (2024)

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół domowy z makaronem naleśnikowym, krem z białych warzyw aromatyzowany oliwą truflową.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki, ziemniaki opiekane, kopytka.

mięsa:
- zrazy wołowe w sosie własnym,
- de volaille z masłem i pietruszką,
- kaczka pieczona z jabłkiem i pomarańczą,
- kaczka pieczona z jabłkiem i rodzynkami.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:
- surówka z kapusty pekińskiej,
- surówka z marchewki z jabłkiem,
- sałatka wiosenna,
- mix warzyw gotowanych na parze z masłem migdałowym.

  • Czwarte danie – deser:   ciasto czekoladowe polewane sosem waniliowym z gałką lodów i bitą śmietaną.

ZIMNE PRZEKĄSKI

- schab ze śliwką i morelą,
- roladka szpinakowa z łososiem,
- śledź z ogórkiem i cebulką,
- półmiski mięs,
- ryba w galarecie,
- tymbaliki drobiowe,
- sałatka z cebulką marynowaną,
- sałatka jarzynowa,
- sałatka z brokuła,
- półmiski warzyw świeżych i marynat,
- pieczywo białe i ciemne,
- masło.

DANIA PODAWANE NA CIEPŁO W CZASIE UCZTY WESELNEJ (serwowane indywidualnie wg zamówień)

- strogonow lub żurek z jajkiem,
- barszcz czerwony z krokietem,
- szynka pieczona w sosie własnym wydawana z wózka,
- polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym.

NAPOJE CIEPŁE   kawa i herbata - bez ograniczeń.

NAPOJE ZIMNE   woda z cytryną - bez ograniczeń.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Istnieje możliwość zakupienia ciast własnego wypieku – cena uzależniona od rodzaju ciasta.

WESELE

Od Właścicieli „Mikołaja” w prezencie dla Pary Młodej oraz Rodziców z obojga stron zapewniamy w dniu wesela 2-osobowe pokoje gościnne.

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

- wynajem sali bankietowej,
- obsługę kelnerską i gastronomiczną.

- wystroju sali (wg cennika usług dodatkowych),
- orkiestry,
- napojów chłodzących i alkoholowych,
- ciast,
- owoców.

 

POPRAWINY

Koszt poprawin w dniu następnym wynosi 3000 zł / za 6 godzin*.

Cena poprawin obejmuje:

- wynajem sali bankietowej,
- ciepły żurek serwowany na rozpoczęcie poprawin,
- obsługę dwóch kucharek i dwóch kelnerek – każda następna osoba obsługi za dodatkową opłatą 300 zł,

Na poprawinach serwowane są wszystkie dania pozostałe z uczty weselnej.

*Każda następna rozpoczęta dodatkowa godzina płatna:
       - wynajem sali bankietowej – 300 zł,
       - obsługa – 300 zł.

 

Wystrój sali

Kolory do wyboru: biały, kremowy, niebieski/błękitny,różowy, czerwony, fioletowy.

Istnieje możliwość udekorowania sali w innych kolorach za dodatkową opłatą. Cena ustalana jest indywidualnie w zależności od wymienianych dekoracji.

1000 zł

Kieliszki do szampana (tłuczone podczas pierwszego toastu)

100 zł

Pokoje dla gości weselnych

Przy większej liczbie wynajmowanych pokoi istnieje możliwość negocjacji ceny.

wg cennika

Dla zwiększenia komfortu uczestników uroczystości weselnej oferujemy również wynajem pokoi w „Mikołaju”. Opcja ta jest niezwykle wygodna szczególnie dla przyjezdnej rodziny i osób z dziećmi, gdyż pokoje znajdują się w tym samym budynku co sala bankietowa.

 

Serdecznie zapraszamy!

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.