Wesela

 

 

Oferujemy Państwu organizowanie 
WESEL na naszej sali bankietowej

(z wyłączeniem sezonu letniego lipiec - sierpień)

 

Dzień ślubu jest wyjątkowym wydarzeniem w życiu każdego człowieka. Organizując wesele w „Mikołaju” mogą mieć Państwo pewność, iż dołożymy wszelkich starań, aby Para Młoda, Rodzice oraz Goście byli w pełni zadowoleni. Bliskość morza oraz pięknej piaszczystej plaży zachęca do robienia wspaniałych zdjęć plenerowych zarówno w dniu zaślubin jak i w kolejnych dniach. Nasza sala bankietowa urządzona jest w odcieniach niebieskiego i błękitu nawiązując kolorystycznie do pobliskiego morza. Mając na względzie Państwa indywidualne upodobania, istnieje możliwość udekorowania sali w innych kolorach, stosując nastrojowe oświetlenie oraz bogate dekoracje i dodatki. Nasza sala taneczna przystosowana jest do występu zespołu muzycznego. Istnieje również możliwość podłączenia własnej muzyki do systemu audio.

Oferujemy Państwu możliwość organizacji małych i średnich wesel.

Do wyboru mają Państwo 3 opcje cenowe:

 

 

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką,
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem,

mięsa:

  • zrazy z wołowiny,
  • de volaille z masłem i pietruszką,
  • pieczeń z szynki wieprzowej w sosie pieczarkowym,
  • schab wieprzowy.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:

  • surówka z kapusty pekińskiej,
  • surówka z marchewki z ananasem,
  • mizeria z ogórków,
  • brokuł i kalafior gotowany,
  • ogórek kiszony.

 

  • Czwarte danie – deser: lody waniliowe z bitą śmietaną i sosem toffi.

ZIMNE PRZEKĄSKI    (11)

  • pstrąg wędzony,
  • śledź w zalewie octowej – rolmopsy,
  • pstrąg w galarecie,
  • karkówka pieczona z zosnkiem,
  • galantyna z kurczaka,
  • roladki z nadzieniem jajeczno-chrzanowym w galarecie,
  • półmisek wędlin,
  • sałatka jarzynowa,
  • sałatka kebab,
  • pieczywo białe i ciemne,
  • masło.

DANIA PODAWANE NA CIEPŁO W CZASIE UCZTY WESELNEJ

  • krem pieczarkowy,
  • barszcz czerwony z pasztecikiem,
  • udka z kurczaka z pieczarkami,
  • klopsiki w sosie pomidorowym,
  • bigos.

NAPOJE CIEPŁE (kawa i herbata) bez ograniczeń – wg indywidualnych zamówień.

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką,krem pieczarkowy
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki,

mięsa:

  • zrazy z wołowiny,
  • de volaille z masłem i pietruszką,
  • pieczeń z karkówki w sosie śliwkowym,
  • schab faszerowany po staropolsku.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:

  • surówka z kapusty pekińskiej,
  • surówka z marchewki z ananasem,
  • mizeria z ogórków,
  • brokuł i kalafior gotowany,
  • ogórek kiszony.

 

  • Czwarte danie – deser: talerz lodowy z owocami i bitą śmietaną.

ZIMNE PRZEKĄSKI    (11)

  • pstrąg wędzony,
  • śledź w zalewie octowej – rolmopsy,
  • pstrąg w galarecie,
  • karkówka pieczona z zosnkiem,
  • galantyna z kurczaka,
  • roladki z nadzieniem jajeczno-chrzanowym w galarecie,
  • półmisek wędlin,
  • sałatka jarzynowa,
  • sałatka kebab,
  • pieczywo białe i ciemne,
  • masło.

DANIA PODAWANE NA CIEPŁO W CZASIE UCZTY WESELNEJ

  • zupa gulaszowa,
  • barszcz czerwony z pasztecikiem,
  • udka z kurczaka z pieczarkami,
  • żeberka w kapuście,
  • bigos.

NAPOJE CIEPŁE (kawa i herbata) bez ograniczeń – wg indywidualnych zamówień.

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką,krem pieczarkowy
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki,

mięsa:

  • zrazy z wołowiny,
  • de volaille polewany sosem migdałowym,
  • pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych,
  • schab po staropolsku,
  • kaczka pieczona w pomarańczy.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:

  • surówka z kapusty pekińskiej,
  • surówka z marchewki z ananasem,
  • mizeria z ogórków,
  • brokuł i kalafior gotowany,
  • ogórek kiszony.

 

  • Czwarte danie – deser: płonący puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną.

ZIMNE PRZEKĄSKI    (14)

  • pstrąg wędzony,
  • łosoś wędzony,
  • śledź w zalewie octowej – rolmopsy,
  • łosoś w galarecie,
  • węgorze,
  • schab z śliwką w maladze,
  • pałki z kurczaka w galarecie,
  • timbolijka drobiowa,
  • roladki z nadzieniem jajeczno-chrzanowym w galarecie,
  • półmisek wędlin,
  • sałatka jarzynowa w szynce,
  • sałatka kebab,
  • pieczywo białe i ciemne,
  • masło.

DANIA PODAWANE NA CIEPŁO W CZASIE UCZTY WESELNEJ

  • zupa gulaszowa,
  • barszcz czerwony,
  • udka z kurczaka z pieczarkami,
  • żeberka w kapuście,
  • bigos.

NAPOJE CIEPŁE (kawa i herbata) bez ograniczeń – wg indywidualnych zamówień.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

WESELE

Od Właścicieli „Mikołaja” w prezencie dla Pary Młodej oraz Rodziców z obojga stron zapewniamy w dniu wesela 2-osobowe pokoje gościnne.

 

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

wynajem sali bankietowej,

obsługę kelnerską i gastronomiczną.

wystroju sali (wg cennika usług dodatkowych),

orkiestry,

napojów chłodzących i alkoholowych,

ciast,

owoców.

 

Dodatkowo istnieje możliwość wykupienia na miejscu napoi chłodzących i alkoholowych.

 

soki

8,00 zł / 1 litr

woda gazowana i niegazowana

4,00 zł / 1 litr

pepsi, 7-up, mirinda

8,00 zł / 1 litr

piwa

asortyment i ceny wg cennika Restauracji „Mikołaj”

 

POPRAWINY

 Koszt poprawin w dniu następnym wynosi 1600 zł / za 6 godzin*.

Cena poprawin obejmuje:

  • wynajem sali bankietowej,
  • ciepły żurek serwowany na rozpoczęcie poprawin,
  • obsługę dwóch kucharek i dwóch kelnerek – każda następna osoba obsługi za dodatkową opłatą 150 zł.

Na poprawinach serwowane są wszystkie dania pozostałe z uczty weselnej.

* Każda następna rozpoczęta dodatkowa godzina płatna:

  • wynajem sali bankietowej – 200 zł,
  • obsługa – 150 zł.

 

 

Dla zwiększenia komfortu uczestników uroczystości weselnej oferujemy również wynajem pokoi w „Mikołaju”. Opcja ta jest niezwykle wygodna szczególnie dla przyjezdnej rodziny i osób z dziećmi, gdyż pokoje znajdują się w tym samym budynku co sala bankietowa.

Serdecznie zapraszamy!

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.