Wesela

 

 

Oferujemy Państwu organizowanie 
WESEL na naszej sali bankietowej

(z wyłączeniem sezonu letniego lipiec - sierpień)

 

Dzień ślubu jest wyjątkowym wydarzeniem w życiu każdego człowieka. Organizując wesele w „Mikołaju” mogą mieć Państwo pewność, iż dołożymy wszelkich starań, aby Para Młoda, Rodzice oraz Goście byli w pełni zadowoleni. Bliskość morza oraz pięknej piaszczystej plaży zachęca do robienia wspaniałych zdjęć plenerowych zarówno w dniu zaślubin jak i w kolejnych dniach. Nasza sala bankietowa urządzona jest w odcieniach niebieskiego i błękitu nawiązując kolorystycznie do pobliskiego morza. Mając na względzie Państwa indywidualne upodobania, istnieje możliwość udekorowania sali w innych kolorach, stosując nastrojowe oświetlenie oraz bogate dekoracje i dodatki. Nasza sala taneczna przystosowana jest do występu zespołu muzycznego. Istnieje również możliwość podłączenia własnej muzyki do systemu audio.

Oferujemy Państwu możliwość organizacji małych i średnich wesel.

 

Do wyboru mają Państwo 3 opcje cenowe:

pdf Menu Weselne - zestaw 1

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem,

mięsa:
- zrazy wołowy,
- de volaille z masłem i pietruszką,
- pieczeń z karkówki w sosie,
- schab wieprzowy.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:
- surówka z kapusty pekińskiej,
- surówka z marchewki z ananasem,
- buraczki,
- warzywa gotowane.

  • Czwarte danie – deser: lody waniliowe z bitą śmietaną.

ZIMNE PRZEKĄSKI    (11)

- ryby wędzone,
- śledź z ogórkiem i cebulką,
- pstrąg w galarecie,
- mięsa pieczone (schab, karkówka, łopatka, roladka z boczku),
- tymbaliki drobiowe,
- roladka drobiowa z musem orzechowym,
- sałatka z cebulki marynowanej,
- sałatka jarzynowa,
- sałatka gyros,
- wybór pieczywa,
- masło.

DANIA PODAWANE NA CIEPŁO W CZASIE UCZTY WESELNEJ

- bogracz,
- barszcz czerwony z krokietem,
- pulpeciki w sosie warzywnym lub pałki drobiowe na kapuście z ananasem.

NAPOJE CIEPŁE (kawa i herbata) bez ograniczeń – wg indywidualnych zamówień.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

WESELE

Od Właścicieli „Mikołaja” w prezencie dla Pary Młodej oraz Rodziców z obojga stron zapewniamy w dniu wesela 2-osobowe pokoje gościnne.

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

- wynajem sali bankietowej,
- obsługę kelnerską i gastronomiczną.

- wystroju sali (wg cennika usług dodatkowych),
- orkiestry,
- napojów chłodzących i alkoholowych,
- ciast,
- owoców.

 

POPRAWINY

Koszt poprawin w dniu następnym wynosi 2000 zł / za 6 godzin*.

Cena poprawin obejmuje:

- wynajem sali bankietowej,
- ciepły żurek serwowany na rozpoczęcie poprawin,
- obsługę dwóch kucharek i dwóch kelnerek – każda następna osoba obsługi za dodatkową opłatą 200 zł,

Na poprawinach serwowane są wszystkie dania pozostałe z uczty weselnej.

*Każda następna rozpoczęta dodatkowa godzina płatna:
       - wynajem sali bankietowej – 250 zł,
       - obsługa – 200 zł.

 

Dodatkowo istnieje możliwość wykupienia na miejscu napoi chłodzących i alkoholowych.

soki

8,00 zł / 1 litr

woda gazowana i niegazowana

4,00 zł / 1 litr

pepsi, 7-up, mirinda

8,00 zł / 1 litr

piwa

asortyment i ceny wg cennika Restauracji „Mikołaj”

 

pdf Menu Weselne - zestaw 2

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół drobiowy z makaronem posypany pietruszką, krem z cukinii z białą czekoladą.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki, ziemniaki opiekane

mięsa:
- roladki wieprzowe faszerowane boczkiem i ogórkiem w sosie własnym,
- de volaille z masłem i pietruszką,
- sznycel z indyka w sosie limonkowym,
- pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidorami.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:
- surówka z kapusty pekińskiej,
- surówka z marchewki z jabłkiem,
- sałatka wiosenna,
- mix warzyw gotowany na parze z masłem migdałowym,
- ogórek kiszony.

  •  Czwarte danie – deser: chłodnik śliwkowy z lodem i bitą śmietaną.

ZIMNE PRZEKĄSKI    (10)

- roladka szpinakowa z łososiem,
- śledź z ogórkiem i cebulką,
- pstrąg w galarecie,
- tymbaliki drobiowe,
- półmisek mięs,
- sałatka jarzynowa,
- sałatka gyros,
- sałatka z szynką i ananasem,
- wybór pieczywa,
- masło.

DANIA PODAWANE NA CIEPŁO W CZASIE UCZTY WESELNEJ

- zupa gulaszowa z kluseczkami,
- barszcz czerwony z pasztecikiem,
- pałki z kurczaka w płatkach z sosem chili,
- żołądki smażone na ostro.

NAPOJE CIEPŁE (kawa i herbata) bez ograniczeń – wg indywidualnych zamówień.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

WESELE

Od Właścicieli „Mikołaja” w prezencie dla Pary Młodej oraz Rodziców z obojga stron zapewniamy w dniu wesela 2-osobowe pokoje gościnne.

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

- wynajem sali bankietowej,
- obsługę kelnerską i gastronomiczną.

- wystroju sali (wg cennika usług dodatkowych),
- orkiestry,
- napojów chłodzących i alkoholowych,
- ciast,
- owoców.

 

POPRAWINY

Koszt poprawin w dniu następnym wynosi 2000 zł / za 6 godzin*.

Cena poprawin obejmuje:

- wynajem sali bankietowej,
- ciepły żurek serwowany na rozpoczęcie poprawin,
- obsługę dwóch kucharek i dwóch kelnerek – każda następna osoba obsługi za dodatkową opłatą 200 zł,

Na poprawinach serwowane są wszystkie dania pozostałe z uczty weselnej.

*Każda następna rozpoczęta dodatkowa godzina płatna:
       - wynajem sali bankietowej – 250 zł,
       - obsługa – 200 zł.

 

Dodatkowo istnieje możliwość wykupienia na miejscu napoi chłodzących i alkoholowych.

soki

8,00 zł / 1 litr

woda gazowana i niegazowana

4,00 zł / 1 litr

pepsi, 7-up, mirinda

8,00 zł / 1 litr

piwa

asortyment i ceny wg cennika Restauracji „Mikołaj”

pdf Menu Weselne - zestaw 3

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół domowy z makaronem naleśnikowym, krem z białych warzyw aromatyzowany oliwą truflową.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki, ziemniaki opiekane.

mięsa:
- zrazy wołowe w sosie własnym,
- de volaille z masłem i pietruszką,
- filet z łososia na sosie gorczycowym,
- kaczka pieczona z jabłkiem i rodzynkami.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:
- surówka z kapusty pekińskiej,
- surówka z marchewki z jabłkiem,
- sałatka wiosenna,
- mix warzyw gotowanych na parze z masłem migdałowym.

  • Czwarte danie – deser:   ciasto czekoladowe z bitą śmietaną.

ZIMNE PRZEKĄSKI    (11)

- schab ze śliwką i morelą,
- roladka szpinakowa z łososiem,
- śledź z ogórkiem i cebulką,
- półmiski mięs,
- ryba w galarecie,
- tymbaliki drobiowe,
- sałatka z cebulką marynowaną,
- sałatka jarzynowa,
- sałatka z brokuła,
- wybór pieczywa,
- masło.

DANIA PODAWANE NA CIEPŁO W CZASIE UCZTY WESELNEJ

- strogonow lub żurek z jajkiem,
- barszcz czerwony z krokietem,
- pieczona szynka w sosie cumberland,
- polędwiczka wieprzowa w sosie z marynowanego pieprzu.

NAPOJE CIEPŁE (kawa i herbata) bez ograniczeń – wg indywidualnych zamówień.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

WESELE

Od Właścicieli „Mikołaja” w prezencie dla Pary Młodej oraz Rodziców z obojga stron zapewniamy w dniu wesela 2-osobowe pokoje gościnne.

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

- wynajem sali bankietowej,
- obsługę kelnerską i gastronomiczną.

- wystroju sali (wg cennika usług dodatkowych),
- orkiestry,
- napojów chłodzących i alkoholowych,
- ciast,
- owoców.

 

POPRAWINY

Koszt poprawin w dniu następnym wynosi 2000 zł / za 6 godzin*.

Cena poprawin obejmuje:

- wynajem sali bankietowej,
- ciepły żurek serwowany na rozpoczęcie poprawin,
- obsługę dwóch kucharek i dwóch kelnerek – każda następna osoba obsługi za dodatkową opłatą 200 zł,

Na poprawinach serwowane są wszystkie dania pozostałe z uczty weselnej.

*Każda następna rozpoczęta dodatkowa godzina płatna:
       - wynajem sali bankietowej – 250 zł,
       - obsługa – 200 zł.

 

Dodatkowo istnieje możliwość wykupienia na miejscu napoi chłodzących i alkoholowych.

soki

8,00 zł / 1 litr

woda gazowana i niegazowana

4,00 zł / 1 litr

pepsi, 7-up, mirinda

8,00 zł / 1 litr

piwa

asortyment i ceny wg cennika Restauracji „Mikołaj”

Wystrój sali

Kolory do wyboru: biały, kremowy, niebieski/błękitny,różowy, czerwony, fioletowy.

Istnieje możliwość udekorowania sali w innych kolorach za dodatkową opłatą. Cena ustalana jest indywidualnie w zależności od wymienianych dekoracji.

700 zł

Kieliszki do szampana (tłuczone podczas pierwszego toastu)

50 zł

Pokoje dla gości weselnych

Przy większej liczbie wynajmowanych pokoi istnieje możliwość negocjacji ceny.

wg cennika

Dla zwiększenia komfortu uczestników uroczystości weselnej oferujemy również wynajem pokoi w „Mikołaju”. Opcja ta jest niezwykle wygodna szczególnie dla przyjezdnej rodziny i osób z dziećmi, gdyż pokoje znajdują się w tym samym budynku co sala bankietowa.

 

Serdecznie zapraszamy!

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.