Wesela

 

 

Oferujemy Państwu organizowanie 
WESEL na naszej sali bankietowej

(z wyłączeniem sezonu letniego lipiec - sierpień)

 

Dzień ślubu jest wyjątkowym wydarzeniem w życiu każdego człowieka. Organizując wesele w „Mikołaju” mogą mieć Państwo pewność, iż dołożymy wszelkich starań, aby Para Młoda, Rodzice oraz Goście byli w pełni zadowoleni. Bliskość morza oraz pięknej piaszczystej plaży zachęca do robienia wspaniałych zdjęć plenerowych zarówno w dniu zaślubin jak i w kolejnych dniach. Nasza sala bankietowa urządzona jest w odcieniach niebieskiego i błękitu nawiązując kolorystycznie do pobliskiego morza. Mając na względzie Państwa indywidualne upodobania, istnieje możliwość udekorowania sali w innych kolorach, stosując nastrojowe oświetlenie oraz bogate dekoracje i dodatki. Nasza sala taneczna przystosowana jest do występu zespołu muzycznego. Istnieje również możliwość podłączenia własnej muzyki do systemu audio.

Oferujemy Państwu możliwość organizacji małych i średnich wesel.

 

Do wyboru mają Państwo 2 opcje cenowe (2025 r.):

pdf Menu Weselne - zestaw 1 (2025)

OBIAD

  • Pierwsze danie: rosół z makaronem naleśnikowym.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki.

mięsa:
- polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym,
- de volaille z masłem i pietruszką,
- eskalopki wieprzowe w sosie własnym,
- szwajcar nadziewany serkiem topionym i papryką.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:
- surówka wiosenna,
- buraczki,
- mizeria.

ZIMNE PRZEKĄSKI

- mięsa pieczone (zimne sosy),
- śledź z ogórkiem i cebulką,
- tymbaliki drobiowe,
- grzyby marynowane,
- sałatka brokułowa,
- sałatka z selerem marynowany,
- caprese z buraczka czerwonego z rukolą i winegret,
- sałatka jarzynowa,
- sałatka z makaronem ryżowym,
- pieczywo białe i ciemne,
- masło.

DANIA PODAWANE NA CIEPŁO W CZASIE UCZTY WESELNEJ 

- zupa gulaszowa,
- barszcz czerwony z krokietem,
- skrzydełka KFC,
- żeberka BBQ,
- szynka pieczona na kapuście kiszonej z sosem pieczeniowym.

NAPOJE CIEPŁE   kawa i herbata - bez ograniczeń.

NAPOJE ZIMNE   woda z cytryną - bez ograniczeń.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Istnieje możliwość zakupienia ciast własnego wypieku – cena uzależniona od rodzaju ciasta.

WESELE

Od Właścicieli „Mikołaja” w prezencie dla Pary Młodej oraz Rodziców z obojga stron zapewniamy w dniu wesela 2-osobowe pokoje gościnne.

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

- wynajem sali bankietowej,
- obsługę kelnerską i gastronomiczną.

- wystroju sali (wg cennika usług dodatkowych),
- orkiestry,
- napojów chłodzących i alkoholowych,
- ciast,
- owoców.

 

POPRAWINY

Koszt poprawin w dniu następnym wynosi 50% kosztów uczty weselnej / za 6 godzin*.

Cena poprawin obejmuje:

- wynajem sali bankietowej,
- ciepły żurek serwowany na rozpoczęcie poprawin,
- obsługę dwóch kucharek i dwóch kelnerek – każda następna osoba obsługi za dodatkową opłatą 350 zł,

Na poprawinach serwowane są wszystkie dania pozostałe z uczty weselnej.

*Każda następna rozpoczęta dodatkowa godzina płatna:
       - wynajem sali bankietowej – 350 zł,
       - obsługa – 350 zł.

 

pdf Menu Weselne - zestaw 2 (2025)

OBIAD

  • Pierwsze danie: krem pomidorowy z łyżeczką śmietany i bazylią.
  • Drugie danie:     potrawka z kurczaka z ryżem i sosem z rodzynkami.
  • Trzecie danie:    ziemniaki z wody posypane koperkiem, frytki, ziemniaki opiekane, kluski śląskie.

mięsa:
- roladki wieprzowe w sosie,
- de volaille z masłem i pietruszką,
- kaczka pieczona,
- pierś panierowana,
- żeberka w sosie.

Dodatki do drugiego i trzeciego dania:
- surówka wiosenna,
- buraczki,
- mizeria,
- zasmażana modra kapusta.

ZIMNE PRZEKĄSKI

- mięsa pieczone (zimne sosy),
- roladka szpinakowa z łososiem,
- śledź z ogórkiem i cebulką,
- tymbaliki drobiowe,
- łosoś marynowany w cytrynie i marynowanym pieprzu,
- sałatka gyros,
- sałatka jarzynowa,
- sałatka brokułowa,
- mix sałat z gruszką i winegretem,
- pieczywo białe i ciemne,
- masło.

DANIA PODAWANE NA CIEPŁO W CZASIE UCZTY WESELNEJ (serwowane indywidualnie wg zamówień)

- zupa gulaszowa,
- barszcz czerwony z krokietem,
- pałki w płatkach z sosem słodko-kwaśnym,
- skrzydełka KFC,
- nuggetsy otulone boczkiem
- szaszłyk drobiowy.

NAPOJE CIEPŁE   kawa i herbata - bez ograniczeń.

NAPOJE ZIMNE   woda z cytryną - bez ograniczeń.

 

INFORMACJE ORGANIZACYJNE

Istnieje możliwość zakupienia ciast własnego wypieku – cena uzależniona od rodzaju ciasta.

WESELE

Od Właścicieli „Mikołaja” w prezencie dla Pary Młodej oraz Rodziców z obojga stron zapewniamy w dniu wesela 2-osobowe pokoje gościnne.

Cena obejmuje

Cena nie obejmuje

- wynajem sali bankietowej,
- obsługę kelnerską i gastronomiczną.

- wystroju sali (wg cennika usług dodatkowych),
- orkiestry,
- napojów chłodzących i alkoholowych,
- ciast,
- owoców.

 

POPRAWINY

Koszt poprawin w dniu następnym wynosi 50% kosztów uczty weselnej / za 6 godzin*.

Cena poprawin obejmuje:

- wynajem sali bankietowej,
- ciepły żurek serwowany na rozpoczęcie poprawin,
- obsługę dwóch kucharek i dwóch kelnerek – każda następna osoba obsługi za dodatkową opłatą 350 zł,

Na poprawinach serwowane są wszystkie dania pozostałe z uczty weselnej.

*Każda następna rozpoczęta dodatkowa godzina płatna:
       - wynajem sali bankietowej – 350 zł,
       - obsługa – 350 zł.

 

Wystrój sali

Kolory do wyboru: biały, kremowy, niebieski/błękitny,różowy, czerwony, fioletowy.

Istnieje możliwość udekorowania sali w innych kolorach za dodatkową opłatą. Cena ustalana jest indywidualnie w zależności od wymienianych dekoracji.

1000 zł

Kieliszki do szampana (tłuczone podczas pierwszego toastu)

100 zł

Pokoje dla gości weselnych

Przy większej liczbie wynajmowanych pokoi istnieje możliwość negocjacji ceny.

wg cennika

Dla zwiększenia komfortu uczestników uroczystości weselnej oferujemy również wynajem pokoi w „Mikołaju”. Opcja ta jest niezwykle wygodna szczególnie dla przyjezdnej rodziny i osób z dziećmi, gdyż pokoje znajdują się w tym samym budynku co sala bankietowa.

 

Serdecznie zapraszamy!

 

Update cookies preferences